Rubriky
Novinky

Střediskový sněm 2023

3.10.2023 proběhl na ústředí Junáka střediskový sněm.
Sněm zvolil nové vedení střediska:

Aktuální složení vedení střediska.


Sněm přijal následující usnesení:

1. Sněm schvaluje zprávu o činnosti střediska, zprávu o hospodaření střediska a zprávu revizní komise střediska.

2. Sněm ukládá nově zvolené střediskové radě dbát na kvalitu výchovné práce v oddílech, podporovat jejich spolupráci, posilovat sdílení dobré praxe. Za klíčovou v tomto směru považuje roli výchovného zpravodaje.

3. Sněm zavazuje střediskovou radu i oddíly střediska zohlednit připravovanou Strategii Junáka v jejich činnosti.

4. Sněm doporučuje, aby se středisko i nadále aktivně zapojovalo do činnosti vyšších organizačních jednotek i Junáka jako celku a v tomto směru i zvýšilo své úsilí.

5. Sněm rozhodl, že v případě rovnosti hlasů určí pořadí veřejným hlasováním. V návaznosti na to rozhodl, že delegátem okresního sněmu z dvojice David Sochor – Tereza Bejblíková, kteří dostali v tajné volbě stejný počet hlasů, bude delegátem Tereza Bejblíková.

6. Sněm potvrzuje výsledek voleb tak, jak jej vyhlásila volební komise.

7. Sněm děkuje všem členům střediskové rady a revizní komise v uplynulém období za jejich práci pro středisko.

Sněmem přijatá usnesení určená nadřízeným OJ:

  • Sněm vyzývá obvodní radu pro Prahu 10 a PRJ k pořádání kvalifikačních činovnických kurzů určených pro činovníky, kterým rodinné a pracovní závazky již neumožňují extenzivní formy vzdělávání, jakými jsou lesní kurzy. Zároveň středisko nabízí aktivní zapojení do těchto kurzů.
  • Sněm navrhuje a doporučuje kandidaturu br. Tomáše Řeháka – Špalka na člena Rozhodčí a smírčí rady pro další funkční období ústředních orgánů.